Codul emoțiilor este un instrument simplu, dar incredibil de eficient pentru a trăi o viață fericită

woman looking at sunset

Dacă nu e vina ta? 

Când întâmpini probleme într-un domeniu al vieții de multă vreme, este posibil să începi să te învinovățești pentru asta. Poate că lucrurile nu sunt menite să meargă bine și pur și simplu nu poți fi cu adevărat fericit(ă). 

Dar dacă există ceva care te reține? 

Poate nu-ți dai seama, dar emoțiile captive îți pot bloca drumul către construirea vieții la care ai visat. 

Codul emoțiilor te ajută să rezolvi acest lucru. 

 

Am vorbit cu Dorela Iepan, coach emoțional și terapeut specializat în relații de cuplu. 

În calitate de Practician Certificat în Codul Emoțiilor, Dorela a făcut schimbări remarcabile în viața ei folosind această tehnică. Apoi a decis să-i ajute pe alții să treacă peste barierele lor emoționale și să experimenteze o viață împlinită și de succes. 

În acest articol, vă răspundem la toate întrebările despre această tehnică din ce în ce mai populară. 

Codul emoțiilor nu este doar eficient, ci este și nedureros, neintruziv și permanent. Dar ce este mai exact? Cum functioneazã? Și cum poți beneficia de el în timp ce îți construiești cea mai bună viață?

Citește mai jos pentru a afla mai multe. 

Emoțiile pot rămâne captive în interiorul corpului

 

Experiențele provocatoare, cum ar fi durerea, frica sau traumele, duc la emoții negative. 

Când se întâmplă acest lucru, este posibil să nu poți procesa aceste emoții în acel moment în mod corect. Aceste emoții rămân captive în corpul tău pe măsură ce încerci să depășești evenimentul. De fapt, cu cât sentimentul este mai puternic, cu atât este mai probabil să rămână emoția captivă. 

Deci cum te afectează asta?

Știința confirmă că noi suntem de fapt energie. Aceste emoții nerezolvate sunt și ele energie (e-motion – energie în mișcare). Când sunt depozitate în interiorul corpului, acestea îi modifică chimia și provoacă blocaje energetice. 

Acest lucru vă poate face să te simți anxios, deprimat sau iritat. Când ești mereu supărat, acest lucru începe să se reflecte în relațiile și cariera ta. 

De asemenea, poți experimenta suferință fizică sub formă de durere, boală sau un sentiment general de neliniște. 

Ce este Codul Emoțiilor?

Codul emoțiilor este creația Dr. Bradley Nelson, un chiropractician holistic și expert în medicină bioenergetică. El vorbește despre asta în cartea sa Codul Emoțiilor – Cum îți poți elimina emoțiile nerezolvate captive pentru a te bucura de o sănătate perfectă, de iubire și de fericire, care a ajuns pe rafturi în 2007. 

Cu cuvinte simple, Codul Emoțiilor este o metodă de vindecare energetică.  Eliberând emoții suprimate și nerezolvate, putem atinge o stare de echilibru fizic și emoțional care ne ajută să trăim sănătoși și fericiți. 

 

Iată ce spune Dorela despre experiența ei. 

„Citirea acestei cărți a răspuns la toate întrebările din copilăria mea. M-am gândit adesea dacă se poate elibera durerea cu ușurință. Acum știu că există o cale. 

Ai puterea de a renunța la lucrurile care te rănesc, cu ușurință. 

Când am întâlnit prima dată această tehnică, am început să o testez pe prietenii și familia mea. Nu le-a venit să creadă când am putut să aflu despre evenimentele din trecutul lor și să descopăr emoțiile lor captive, mai ales când nu știam nimic despre această parte a vieții lor.

Unii dintre ei s-au gândit înainte de a folosi Codul emoțiilor că s-au vindecat și au depășit trauma lor, dar aceasta era încă acolo. Codul emoțiilor i-a ajutat să o elibereze complet. 

Mi-am dat seama că pot face asta și pentru alți oameni. În acel moment, am decis să ajut oamenii să-și vindece trauma emoțională folosind această tehnică minunată.” 

Cum apar emoțiile captive?

Emoțiile nerezolvate vin în moduri diferite. 

  • Emoții captive născute din experiențele noastre

Când trecem prin experiențe traumatice și nu ne știm să gestionăm emoțiile rezultate într-un mod adecvat, ele devin captive în interiorul nostru. 

„Fiecare emoție are formula sa chimică. Când rămâne captivă, aceasta modifică chimia corpului. Acest lucru afectează modul în care funcționăm fizic și emoțional.”

Ca urmare, putem experimenta o stare prelungită de nefericire și nemulțumire născută din emoțiile captive în interiorul nostru.

Pe scurt, emoțiile captive ne împiedică să fim cu adevărat sănătoși și fericiți.

  • Emoții captive care provin de la alții

Vorbim despre emoții captive în corpul nostru care provin din experiențe mai mult sau mai puțin traumatice. 

Dar dacă nu sunt ale tale?

Emoțiile care sunt captive în corpul tău sunt uneori greu de detectat, pentru că nu provin din propriile experiențe. Ești receptorul emoțiilor nerezolvate ale altcuiva. În unele cazuri, s-ar putea să fi existat de generații și să fi fost pur și simplu transmise ție. 

Conform Codului Emoțiilor, au fost înregistrate aceste tipuri de emoții captive: 

Emoții personale: Acestea sunt emoțiile născute din propriile experiențe, între momentul nașterii și până astăzi. 

Emoții moștenite: Emoții pe care le-ai moștenit de la mama sau tatăl tău. De asemenea, este posibil ca și ei să fi moștenit aceste emoții. Aceste emoții devin captive în momentul concepției tale. 

Emoții prenatale: Emoții care apar din experiența ta între momentul concepției tale și momentul nașterii. Aceste emoții sunt fie propriile tale emoții din perioada în care ai fost în pântecele mamei tale, fie ale mamei tale. Rareori pot fi emoțiile nerezolvate ale altor persoane. 

Emoții preconcepție: Pentru cei care cred în viață înainte și după moarte – Emoțiile tale captive pot fi ceva ce porți cu tine din viețile trecute. 

Emoții absorbite: Empatia este o calitate puternică. Uneori, acest lucru ne face să absorbim emoțiile din experiențele celorlalți din jurul nostru atunci când dorim să le reducem durerea sau să-i protejăm de ea. Acestea sunt emoții pe care ni le creăm noi înșine din empatie față de altul și apoi devin captive în interiorul nostru. 

Emoții comune: Atunci când mai multe persoane experimentează împreună o experiență dureroasă sau traumatică, aceeași emoție resimțită este comună tuturor celor care o resimt. Acești oameni împărtășesc povara emoției captive în corp. 

Cum să-ți dai seama dacă ai emoții captive?

Când emoțiile nerezolvate sunt captive în corpul tău, ele se fac cunoscute sub formă de suferință fizică și emoțională. 

  • Simți că nu meriți lucruri bune.
  • Te simți abandonat(ă) de cei dragi. 
  • Ești deprimat(ă) și anxios / anxioasă frecvent. 
  • Acest lucru îți afectează munca și viața și de multe ori te vei simți nefericit(ă) și distras(ă).
  • Nu poți găsi un loc de muncă bine plătit. 
  • Relațiile tale devin acre și îi îndepărtezi pe cei dragi. 

De obicei, emoțiile captive nu sunt detectate, deoarece fac parte din tine de mult timp. Oamenii nu sunt obișnuiți cu ideea că emoțiile captive sunt cauza suferinței fizice și emoționale. Ei sunt obișnuiți să aibă grijă de efectele vizibile în loc să aibă grijă de cauzele adevărate ale durerilor lor.

Chiar dacă realizezi că gândești în acest fel, s-ar putea să nu fii vinovatul. Emoțiile tale nerezolvate sunt la baza acestor sentimente și este ușor să rezolvi misterul acum. 

Cum este folosit Codul Emoțiilor pentru a elibera emoțiile captive?

Codul emoțiilor este un instrument care te poate ajuta să rezolvi problemele care se pot datora unei anumite emoții captive în interiorul corpului tău. 

Un Practician Certificat în Codul Emoțiilor este capabil să detecteze și să elibereze emoțiile care cauzează un blocaj energetic în interiorul corpului tău. 

Vrei să știi cea mai bună parte din asta? 

Poți face sesiunea în confortul propriului spațiu. O sesiune de Codul Emoțiilor poate avea loc în aceeași cameră cu Practicianul, la telefon sau chiar într-o întâlnire virtuală. 

Ce se întâmplă într-o sesiune de Codul Emoțiilor?

Iată de ce vei avea nevoie înainte de a începe.

  • Liniștește-ți mintea
  • Încredere în Practicianul Certificat în Codul Emoțiilor

 

„Într-o sesiune de Codul Emoțiilor, alegem o problemă specifică cu care te confrunți și obiectivul pe care vrei să-l atingi. 

Începem procesul de identificare a emoțiilor captive în legătură cu problema. În timpul procesului, identificăm tipul de emoție captivă și informațiile complementare necesare înainte de eliberarea emoției.”

Găsirea emoției nerezolvate captive

Practicianul va stabili o conexiune energetică cu subconștientul tău. El va identifica apoi emoțiile captive legate de tema sesiunii. 

El va folosi testul muscular, diagrama emoțiilor și întrebări specifice pentru a afla informațiile necesare despre emoțiile tale captive. 

Care este tipul de emoție captivă nerezolvată? 

Când a apărut? 

Care a fost evenimentul care a făcut ca emoția să rămână captivă? 

Practicianul va putea descoperi acest lucru punând întrebări care sunt axate pe problema pe care dorești să o rezolvi. El va primi apoi răspunsurile prin test muscular. 

Odată ce practicianul a identificat emoția care trebuie eliberată, pune întrebarea dacă mai este ceva ce trebuie să afli despre ea.  

Eliberarea emoției captive

Odată ce răspunsul este negativ, ceea ce înseamnă că nu există nimic altceva de știut despre emoția captivă, practicianul va folosi un magnet pentru a elibera emoția captivă din corpul tău, trecându-l pe o porțiune a meridianului central (care merge de la mijlocul buzei superioare, deasupra capului și în jos pe coloana vertebrală până la coccis) de trei ori. 

Într-o sesiune de 20 de minute, te poți aștepta să eliberezi între șapte și paisprezece emoții diferite. Acest lucru depinde, de asemenea, de starea actuală a corpului tău și de ceea ce este pregătit să se elibereze. 

Ce urmeaza?

Tocmai ai terminat sesiunea de Codul Emoțiilor. Ce se întâmplă acum? 

 

„O sesiune de Codul Emoțiilor durează aproximativ 20 de minute. 

 

O singură sesiune nu este suficientă pentru a elibera toate emoțiile captive. Totuși cu doar acele prime 20 de minute, poți deja să simți că viața ta se schimbă. Acest lucru se datorează faptului că ai eliberat primele emoții captive în timpul acelei sesiuni.”

 

Efectele ulterioare ale sesiunii tale de Codul Emoțiilor sunt diferite pentru fiecare persoană. Acest lucru se datorează faptului că s-au eliberat emoții profunde care se poate să fi fost acolo de ani de zile sau chiar de mai multe generații. 

S-ar putea să te simți mai ușor / ușoară după sesiune, ca și cum o greutate fizică ar fi fost ridicată de pe umeri. 

Alternativ, s-ar putea să te simți epuizat(ă), greoi / greoaie sau chiar supărat(ă), deoarece corpul tău încă se obișnuiește cu schimbările care apar datorită eliberării emoțiilor și modificărilor chimiei sale. 

Schimbările devin vizibile în următoarele zile. Poate dura săptămâni sau luni pentru a vedea efectele complete ale eliberării emoțiilor captive. Cu toate acestea, reține faptul că eliberarea emoțiilor captive te va schimba fizic și emoțional într-un mod care îți va afecta tot restul vieții. 

 

Cea mai bună parte? 

Aceste schimbări sunt permanente. Emoțiile tale nerezolvate, odată eliberate, dispar pentru totdeauna. 

În cazul emoțiilor moștenite sau absorbite, nu numai că te vindeci pe tine însuți / însăți, dar și persoanele conectate cu tine care au avut acea emoție captivă vor simți beneficiile eliberării emoției captive. 

 

„Ceea ce m-a inspirat să folosesc Codul Emoțiilor pentru vindecarea oamenilor a fost constatarea ușurinței cu care putem să renunțăm la ceea ce ne doare. 

Există magie în acest instrument.  

Odată ce aceste emoții captive sunt eliberate, ele nu se mai întorc. Această metodă este ușor de folosit, acționează rapid și nu este deloc dureroasă. Nici măcar nu trebuie să-ți retrăiești amintirile dureroase în procesul de vindecare.”

Codul emoțiilor te ajută să te vindeci de traume emoționale și să-ți construiești viața visurilor tale

Când te obișnuiești să trăiești cu povara traumei emoționale, iar aceasta începe să împiedice realizarea unor visuri importante pentru tine, ai putea crede că, poate, acest lucru este modul în care trebuie să fie viața ta. 

Odată ce se întâmplă acest lucru, este ușor să renunți și să accepți că lucrurile nu vor merge în cazul tău. Este periculos să ai această mentalitate. 

A trăi cu emoții captive pentru o lungă perioadă de timp poate afecta felul în care trăiești. 

Îți dăunează relațiilor. 

Dezvolți obiceiuri de autosabotare. 

Vezi cum cariera ta eșuează și nu te poți redresa. 

Pierzi șansa ta la fericire. 

Codul emoțiilor te ajută să te eliberezi de aceste tipare. 

Atunci când eliberezi emoțiile captive, vei simți cum se ușurează durerea fizică sau disconfortul pe care l-ai experimentat din cauza blocajului energetic. 

Îndepărtând emoțiile nerezolvate captive care declanșează sentimente de depresie și anxietate, îți permiți să fii ușor și pozitiv. 

Când ești fericit cu tine însuți, acest sentiment de mulțumire și bucurie va pătrunde și în relația ta cu ceilalți. 

În cele din urmă, te vei putea bucura de succes în toate aspectele vieții. A fi liber de bagajele emoționale îți permite să gândești clar și să iei decizii mai bune. În mod natural, te descurci mai bine în carieră, cauți noi oportunități și te bucuri de abundență.

Fericirea nu mai pare dificil de atins. De fapt, este chiar la îndemâna ta. 

„Amintirile traumatice și experiențele negative te țin captiv(ă) în trecut. Este normal să simți asta. 

Dar odată ce eliberezi aceste emoții captive, te eliberezi de povara experiențelor tale traumatice și simți curajul curgându-ți prin vene. Îți dai seama că vrei de fapt să ai experiențe noi și devine ușor să mergi mai departe spre ele. 

Îți dai seama că ești bine și ești gata să primești lucrurile frumoase care îți ies în cale. 

Am simțit chiar eu schimbarea când, doar după câteva ședințe, agenda mea de muncă a început să se umple. Acum mai am spațiu pentru grupuri de clienți. Și cred că totul este rezultatul muncii mele cu mine însămi. 

Nu vreau să spun despre Codul Emoțiilor că ne rezolvă toate problemele. Ce vreau să spun este că, eliberând emoțiile captive, poți să faci pașii potriviți și să mergi la oamenii potriviți care te vor putea ajuta. 

Este ca o poartă care se deschide pentru posibilități infinite. Apoi o alegi pe cea pe care o dorești – Nu din frică, ci din dragoste, încredere și siguranță.”

Articol scris de Aakansha Raj

Originalul articolului este aici https://www.dorelaiepan.com 

Lasă un răspuns

Relația Perfectă

FREE
VIEW