Relația perfectă. Cum să atragi partenerul perfect în viața ta?

Cartea Relația Perfectă

Relația perfectă. 28 de zile spre iubire, de Dorela Iepan este o carte care te învață cum să atragi partenerul perfect în viața ta. Cuprinde tehnici și metode practice pentru a-ți îmbunătăți relația de cuplu sau pentru a crea o relație de cuplu în cazul în care nu ai un partener.

De ce 28 de zile, cum să aplici aceste metode și ce soluții oferă autoarea vei afla în următoarele rânduri.

Dorela Iepan este Coach Emoțional, oferă servicii de coaching atât individual, cât și în grup. A decis să scrie această carte din dorința de a-i ajuta pe ceilalți și pentru a împărtăși totodată propriile metode. Stilul ei sincer și direct m-a acaparat încă din primele rânduri și cred că exact sensibilitatea ei face ca această carte să fie unică.

Sigur că există mii de cărți de dezvoltare personală în această direcție. Însă Relația perfectă nu este doar o carte. Ci un jurnal cu sfaturi de viață și lecții trăite deja, cu trăiri autentice și emoții desăvârșite. Un ghid nu de supraviețuire într-o relație, ci de echilibrare și chiar perfecționare a relației de cuplu.

Cum poți avea o relație perfectă?

Autoarea propune 28 de zile de conștientizare în care să lucrezi atât cu tine, cât și cu partenerul tău pentru a face schimbarea de care ai nevoie. Însă pentru a aplica metodele ei e nevoie de claritate. Ce anume îți dorești? De ce schimbare ai nevoie? Unde exact ai de lucrat? Odată ce realizezi ce lipsuri sunt în relația ta, abia atunci poți trece la acțiune.

Iar dacă nu ai încă un partener, tot acest proces de claritate te îndeamnă să-ți clarifici nevoile. Cum ai vrea să fie partenerul tău? Ce trăsături preferi? Ce nevoi vrei să-ți fie respectate?

„Construirea unei relații perfecte începe cu definirea unui scop, cu exprimarea unei intenții, cu identificarea unei destinații.”

Cartea Relația perfectă vine cu un caiet de exerciții care să-ți facă procesul mai simplu. Scrisul este terapie curată, de aceea folosirea acestui caiet va fi extrem de eficientă. Eu însămi am folosit caietul și am conștientizat mai mult decât mă așteptam. Pas cu pas, timp de 28 de zile, autoarea te ghidează într-o călătorie de recunoștintă, iubire și disciplină.

Indiferent în ce situație te afli, o relație de cuplu presupune o anumită disciplină emoțională și o atitudine conștientă pentru menținerea calității relației. Partenerul de viață are acces la cele mai sensibile butoane emoționale. De aceea e necesar să oferim ceea ce vrem să primim. Nu-i putem schimba pe ceilalți, și nici nu-i dreptul nostru, dar cred ca putem influența pozitiv. Printr-un exemplu bun, printr-o atitudine generoasă și prin exprimare sinceră.

Dacă vrem recunoștință, să mulțumim mai întâi. Dacă vrem apreciere, să observăm și noi binele pe care-l primim. Nici critica și nici nemulțumirile constante nu ne aduc armonie în cuplu. Să căutăm mai întăi trăsăturile pozitive ale partenerului, să le apreciem și apoi vom primi răsplata necesară.

 ”Fericirea mea de azi nu depinde de relația mea de ieri, dar fericirea mea de azi creează calitatea relației mele de mâine.”

Iată câteva exerciții foarte utile pe care le vei găsi în carte:

  1. Scrie-ți intenția pe o foaie și ține-o la vedere. Citește-o zilnic.
  2. Dăruiește din timpul tău oamenilor din jur și împarte cât mai multă iubire. Oferă celor din jur ceea ce îți dorești și tu pentru a se întoarce la tine. Faptele bune se perpetuă în lanț.
  3. Practică recunoștința. Scrie 10 motive pentru care ești recunoscătoare față de partenerul tău (dacă ești într-o relație) sau față de persoanele pe care le-ai întâlnit până acum.
  4. Verifică-ți convingerile despre relații, iubire și bărbați. Chiar dacă ți-ai stabilit intenția de a avea o relație perfectă, dacă ai convingeri negative despre relații sau bărbați, acestea te vor limita.

Totodată, la final de fiecare capitol vei găsi recomandări de cărți și filme care te vor ajuta să aplici mai ușor informația primită, apoi autoarea îți va aminti de fiecare dată care este destinația ta, scopul tău. În plus, are grijă să-ți ofere și câte-o afirmație pozitivă pentru încurajare. Puterea afirmațiilor pozitive este extraordinară. Probabil una dintre cele mai importante cărămizi din fundația unei relații.

„Relația ta de azi corespunde exact convingerilor pe care tu și partenerul tău le aveți despre relații.”

Aș vrea să-ți recomand această carte ca o terapie în sine. Ca un proces de evoluție personală pentru a dobândi mai multă claritate în tot ceea ce îți dorești și pentru a acționa în direcția potrivită. 28 de zile este un parcurs revelatoriu, dar nu neapărat obligatoriu. Poți face schimbările de care ai nevoie și într-un timp mai scurt, în funcție de gravitatea situației tale și de disponibilitatea ta.

Relația perfectă este un proiect de suflet esențial pentru echilibrul tău interior și pentru relațiile din jur. Sigur că relația de cuplu predomină, dar poți foarte bine să aplici metodele prezentate în orice altă relație. Important este să acționezi. Căci exact asta face diferența între o carte de dezvoltare personală și cartea de față.

Dorela Iepan nu numai că te încurajează, dar te susține pe tot parcursul călătoriei ca o prietenă dragă, cu multă răbdare și înțelegere. Ia-o de mână și începe călătoria cu încredere!

Comandă cartea de aici.

Articol scris de Veronica Gavril aici.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Relația Perfectă

FREE
VIEW