Pe tine ce te ține treaz(ă) noaptea?

Care este relația ta cu somnul? 

Dormi bine, ai un somn odihnitor, prețuiești orele de odihnă și corpul tău îți transmite semne atunci când are nevoie de recuperare, iar tu le respecți?

Sau, din contră, simți oboseală, dar nu poți adormi? Te învârți de pe o parte pe cealaltă, iar gândurile nu-ți dau pace, așa că reușești cu greu să adormi? Poate că te trezești des în timpul nopții și ai dificultăți în a adormi la loc. 

Așa că fiecare noapte este o provocare, numai gândul de a merge la culcare îți creează deja stres și … evident … și mai mare dificultate în a adormi. Te trezești dimineața obosit(ă) și lipsit(ă) de energie și tragi de tine să faci față provocărilor zilei. 

Insomnia este o problemă serioasă care afectează milioane de oameni în întreaga lume și, dacă și tu te numeri printre ei, merită să îi acorzi atenție și să o abordezi cu blândețe.

Este important să conștientizezi posibilele cauze și să acționezi asupra lor. 

Cauzele insomniei pot fi variate și pot include stresul, anxietatea, depresia, tulburările hormonale, obiceiurile nesănătoase, dar și factori de mediu precum zgomotul, lumina excesivă sau prezența ecranelor în dormitor.

Este esențial să conștientizezi toți factorii care îți influențează somnul și să implementezi o rutină sănătoasă de somn, ce poate include obiceiuri ce duc la liniștirea corpului și a minții. 

În lupta împotriva insomniei, igiena emoțională joacă un rol deosebit de important. 

Pentru că, de multe ori, ceea ce ne ține cu ochii larg deschiși în timpul nopții sunt gândurile repetitive care nu ne dau pace, dar și emoțiile neprocesate din timpul zilei sau chiar mai vechi. 

Eliberarea emoțiilor ne ajută să ne eliberăm de tensiunea acumulată și să ne dăm voie să ne relaxăm și să permitem corpului să intre în starea atât de necesară pentru regenerare. 

Lipsa somnului poate avea efecte devastatoare asupra sănătății tale. 

Dacă te confrunți cu insomnia, de ani buni, probabil că te vei regăsi și în câteva sau chiar toate efectele de mai jos, care își fac simțită prezența după o noapte de nesomn. 

  1. Dependența de medicamente sau substanțe atât pentru a putea obține un somn neîntrerupt, cât și pentru a compensa lipsa de energie din timpul zilei,
  2. Scăderea calității vieții și pierderea bucuriei în activitățile zilnice din cauza oboselii și a stresului constant,
  3. Productivitate scăzută la muncă sau în activități din cauza lipsei de energie,
  4. Iritabilitate, care duce și la tensiuni sau probleme în relații,
  5. Îngrijorare și neliniște legată de efectele lipsei somnului pe termen lung.

Și, cumva, se creează un cerc vicios. Pentru că stresul, anxietatea și gândurile care nu îți dau pace te împiedică să dormi, însă lipsa somnului duce la și mai mult stres și anxietate și o capacitate redusă de a face față provocărilor zilnice. Lucru care duce la și mai multă îngrijorare și incapacitate de a adormi. 

Dacă și tu ai probleme cu somnul și înțelegi cât de mult îți dăunează insomnia pe toate planurile vieții tale, e momentul să faci ceva.

Iar drumul cel mai scurt de la nopți albe la liniște mentală, somn odihnitor și o relația sănătoasă cu somnul este eliberarea emoțiilor captive. 

Nu numai că eliberarea emoțiilor captive, în general, te ajută să ai o stare mentală și emoțională mai bună, lucru care te ajută să îți dai voie să te relaxezi și să te odihnești, dar, pe 26 martie (Marți) vom lucra exact pe problema INSOMNIEI. 

Vom elibera toate emoțiile captive care au dus, în timp, la tulburări de somn. 

Vei putea să ieși, în sfârșit din cercul vicios al insomniei și efectelor ei. 

Te aștept cu drag alături de noi!

Cumpără aici accesul la atelier sau abonează-te la Emoții în echilibru sau All Inclusive pentru starea ta de bine.

Și, surpriza pentru tine este că, dacă te abonezi acum, pentru luna Aprilie, ai acces LIVE și la acest atelier, iar înregistrarea o ai în cont până la finalul lunii martie (pentru Emoții în echilibru). La All Inclusive ai acces la înregistrare pe toată perioada de valabilitate a abonamentului. 

Ne vedem Marți, 26 martie, la ora 17. 00 (RO). 

Pe curând,

Lasă un răspuns

Relația Perfectă

FREE
VIEW