Cum străbați “tavanul de sticlă”?

Îți este cunoscut conceptul de “tavan de sticlă”?

Este folosit destul de des în domeniul dezvoltării personale, dar poate nu toată lumea știe că a fost folosit inițial pentru a descrie inegalitatea de șanse în cadrul unei organizații. Mai exact, tavanul de sticlă este bariera invizibilă care împiedică avansarea unei persoane în cadrul companiei, din cauza unor factori legați de gen, rasă, etnie sau alte caracteristici personale ce nu au legătură cu competența persoanei pe postul pe care îl ocupă sau pentru cel pe care poate fi avansată. 

“Tavanul de sticlă” semnifică faptul că, deși există o impresie de egalitate și de oportunități egale în cadrul organizației, anumite grupuri de persoane se lovesc de o limită invizibilă care îi împiedică să avanseze în poziții superioare. 

Pentru a preveni astfel de situații și a oferi cu adevărat șanse egale, organizațiile sunt încurajate (sau obligate în anumite cazuri) să adopte politici interne de promovare pe bază de merit, să creeze un mediu incluziv și nediscriminator. 

Cu siguranță este frustrant să fii într-o astfel de situație, oricare ar fi motivul discriminării, motivul pentru care, orice ai face, nu poți străbate tavanul de sticlă. 

Și acum să ne apropiem de subiectul acestui mail și al atelierului de mâine. 

Dacă te afli într-o astfel de situație, poți să te înfurii pe șeful care te discriminează și pune un tavan de sticlă între tine și dorințele tale de creștere. Dacă vezi în jurul tău o astfel de situație, la fel, poți să te înfurii, să te întristezi, să simți că e nedrept și apoi poate chiar să faci ceva în sensul acesta. 

Dar ce faci dacă ceea ce te ține departe de obiectivele tale nu e ceva sau cineva din exterior, ci se află în interiorul tău?

Ce faci dacă gândurile, emoțiile, convingerile tale sunt cele care au construit un tavan de sticlă care te împiedică, de exemplu, să îți crești veniturile, orice ai face?

Când vine vorba de planul financiar, oricare ar fi obiectivele tale, că e vorba de creștere venituri, de reducere cheltuieli, de creșterea excedentului financiar sau a veniturilor pasive sau pur și simplu schimbarea modului în care faci bani, astfel încât să fie aliniat cu tine, cel mai probabil ai simțit cel puțin o dată că e un prag de care nu poți să treci. 

Când pare că faci progrese și te apropii de pragul acela, ceva se întâmplă și te oprește din a face un salt și a depăși nivelul acela.

Vom lucra, în atelierul de mâine, la dizolvarea acestui tavan de sticlă autoimpus. 

Atelierul are loc mâine la ora 17.00, online și are durata de 60 de minute. Vom lucra cu EFT și tema atelierului este „Spargerea tavanului de sticlă”.

Vom lucra la eliberarea blocajelor tale, pe plan financiar în special (e posibil însă să simți progrese și pe alte planuri), pentru a deschide calea către noi nivele de abundență, de împlinire, de bucurie. 

Atelierul este accesibil abonaților la “EFT pentru o viață împlinită” sau “ALL Inclusive pentru starea ta de bine” precum și cu plata separată doar pentru acest atelier. 

Dacă nu ai mai lucrat cu mine, dă-mi un mesaj (astăzi, te rog, ca să nu ratez mesajul tău) și te invit să participi gratuit. 

Poți alege să privești la viața visurilor tale prin tavanul de sticlă imaginar sau poți să alegi să spargi limitele și să îți dai voie să accesezi toate lucrurile minunate la care visezi. 

Tu ce alegi?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Relația Perfectă

FREE
VIEW